<<< Startpagina

<<< archief april - juni 2018
Archief juli - september 2018
3 juli 18 - Nieuwe gids Escapardenne Eislek Trail - Net verschenen: vernieuwde topografische wandelgids voor het Escapardenne Eislek Trail. Van Kautenbach (GH Luxemburg) naar La Roche-en-Ardenne (Prov Luxemburg) over 106 attractieve kilometers. Deze wandelroute, die sinds vorig de populairste langeafstandsroute van de Ardennen is, heeft in BelgiŽ nog steeds als enige een Europees kwaliteitslabel. Enkele trajectwijzigingen: op de Belgisch-Luxemburgse grens benader je nu via het dorpje Buret de historische resten van het Maas-Moezelkanaal en in de omgeving van Nadrin wandel je nu ook langs de legendarische rotsen van Le Hérou. Verder vind je in de vernieuwde gids alle praktische info en kaartmateriaal om je eigen tocht succesvol af te leggen. De vertaling voor de nieuwe NL-gids heb ik dit keer zelf gedaan. De prijs van de nieuwe gids daalt naar 15 Ä, te koop via de officiŽle Escapardenne-website.2 juli 18 - Tunnel dicht - Nog avontuurlijker of dikke pech...'t is maar hoe je het bekijkt: op het beruchte railtrekking-traject Bertrix - Muno (spoorlijn 163a) is sinds enkele maanden nu ook de korte tunnel (250 meter) van Linglť met een hoge versperring afgesloten. De afsluiting is vergelijkbaar met die bij de ingangen van de 1350 meter lange tunnel van Sainte-Cécile. Bijzonder jammer voor wie het voormalige spoortraject wil afwandelen, deze tunnel was immers nog het makkelijkst toegenkelijk. Ook Elke en haar familie stonden voor een gesloten ingang. Blog.
Update info zie ook op ons verslag over de spoorlijn op volgende pagina onderaan.
1 juli 18 - Nieuwe bivakzones - In het Oost-Vlaamse Meetjesland kun je niet enkel meer terecht op bivakzone Kleit (Maldegem) voor een of twee nachtjes bivakkeren. Er zijn sinds enkele weken maar liefst 4 nieuwe bivaklocaties bijgekomen. Daarmee rondt de Meetjesman (Regionale Jeugddienstwerking Meetjesland) een project af waaraan enkele jaren werd gewerkt.

Behalve te Kleit (Maldegem) kun je nu dus ook te voet of per fiets terecht op De Singel (Oosteeklo - Assenede), het Galgenhof (Eeklo), Onderdale (Ursel - Knesselare) en Het Leen (Zomergem). Het Meetjesland staat misschien niet bekend als landschappelijk avontuurlijk, toch is de men er in geslaagd om verrassend natuurlijke locaties uit te zoeken, op enkele voel je je zelfs echt wat van de wereld weg.

Door de komst van deze bivakzones is het mogelijk om Streek-GR Uilenspiegel, een bewegwijzerde langeafstandsroute van Grote Routepaden door het Meetjesland, het Oost-Vlaamse Krekengebied, de regio rond Damme en Sluis en zuidelijke Zeeland, bijna helemaal met rugzak en tent af te leggen. Je combineert dan bivakzones op het zuidelijke deel met campings op het noordelijke deel.

Meer info over deze nieuwe bivakzones en de combinatiemogelijkheden met Streek-GR Uilenspiegel of wandelknooppunten kun je vinden op Bivakzone.be .<<< Startpagina

<<< archief april - juni 2018