Startpagina > Wandelen > Streek-GR Groene Gordel
> Zoals in de topografische gids beschreven, ben ik gestart te Halle, de meest zuidelijke nederlandstalige stad, vlot bereikbaar per trein. Vanuit Halle loopt de tocht dan in tegenwijzerzin over 147 km door de regio 'Groene Gordel' van Vlaams-Brabant. Aangezien een GR steeds in twee richtingen is bewegwijzerd kun je ook in wijzerzin wandelen en Halle hoeft niet je startplaats te zijn, de Streek-GR vormt immers een grote lus.
> Laat voldoende ruimte in je planning om onderweg de streek beter te leren kennen. Zo verdienen een pak plaatsen best een bezoek, bijvoorbeeld het kasteeldomein van Gaasbeek of de Plantentuin van Meise.
Etappes
Halle, start- en eindplaats van Streek-GR Groene Gordel
> OK, tijd om er in te vliegen, we starten op de volgende pagina met etappe 1 te Halle en wandelen zo de hele Streek-GR Groene Gordel in tegenwijzerzin af over 147 km.
> Hieronder een indeling van de 145 km lange wandelroute 'Streek-GR Groene Gordel' in 6 etappes. Deze indeling is niet gebaseerd op een thru-hike, maw we houden hier niet echt rekening met overnachtingsmogelijkheid. Als Vlaams-Brabander was dit voor mij een 'thuismatch', deze GR passeert op amper 4 km van mijn woonplaats. Het lag voor de hand dat ik de tocht in gescheiden etappes heb ondernomen waarbij ik na elke etappe thuis overnachtte. Mijn indeling is dus voornamelijk gebaseerd op mogelijkheden om via openbaar vervoer de instap- en uitstappunten van elke etappe te bereiken. Op elk van de tussenpunten is het dus mogelijk met openbaar vervoer weg te raken (trein, bus of een combinatie). Dit is uiteraard maar een persoonlijke keuze van indeling er zijn een pak andere mogelijkheden.
Eigen etappe-indeling Streek-GR Groene Gordel
1. Halle - Groenendaal
22 km
2. Groenendaal - Moorsel
23 km
3. Moorsel - Eppegem
26 km
4. Eppegem - Ossel
18 km
5. Ossel - Sint-Kwintens-Lennik
36 km
6. Sint-Kwintens-Lennik - Halle
22 km


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Streek-GR Groene Gordel (147 km)