Startpagina > Wandelen > GRP 575
Etappe-indeling
> Om de 293 km lange GRP 575 'A travers le Condroz' in te delen in dagtrajecten gingen we uit van afstanden tussen 20 en 35 km. Op de meeste etappepunten van onze eigen indeling kan je weg raken met openbaar vervoer. Het is niet mogelijk om als kampeerder je hele tocht in te delen van camping naar camping, tenzij je vrij kampeert onderweg of een uitgekiende planning aanvult met openbaar vervoer. Zie ook bij wandelinfo en de topografische gids van GRP 575 is haast onmisbaar voor wie een eigen tochtplanning wil uitdokteren.
> Voor sommige wandelaars zijn dagafstanden van 20 à 35 kilometers misschien wat te veel. Je kan natuurlijk je eigen tocht mits wat puzzelen zelf indelen in kleinere etappes van pakweg 15 à 20 km.
> Het westelijke deel van de Condrozroute wandelt 'sneller' dan het oostelijke deel. In het westen van de Condroz - ook wel eens 'de echte Condroz ' genoemd - zijn de hoogteverschillen algemeen bekeken immers beperkter dan in het oostelijke deel. Telkens je in of uit de valleien van de grotere rivieren wandelt (Maas, Ourthe of Amblève), kan het hoogteverschil tot 100 meter oplopen en vertraagt ook je wandelsnelheid. Op de grote landbouwplateaus van de westelijke Condroz blijft dat verschil beperkt tot minder dan 100 hoogtemeters.
> We hebben de tocht niet helemaal afgelegd als thru-hike met de rugzak, slechts een deel. Andere trajecten van de route werden afgelegd in aparte dagtochten waarbij we na de samensmelting in 2013 van GR 575 en GR 576 tot één Condrozroute, alle nieuwe delen extra gingen verkennen + ook opnieuw enkele langer bestaande trajecten. Om het overzichtelijk te houden hebben we dus gedeeltelijk een artificiële etappe-indeling gemaakt achteraf, die niet altijd overeenstemt met de soms wat chaotische wijze hoe we de route zelf wandelden. Kwestie van het wat overzichtelijk te houden!
> Die vele wandelingen en verkenningen op de Condrozroute, over verscheidene jaren heen, resulteren ook in foto's bij de etappeverslagen die uit verschillende seizoenen en jaren zijn. We liepen immers in alle seizoenen door de Condroz en legden in dit aangename landschap nog veel meer kilometers af bovenop de 293 km lange tocht en 55 km aan variante trajecten!
Onderweg op een oude weg tussen Barse en Huy
> OK, klaar om er virtueel in te vliegen, we beginnen in Ciney...
1. Ciney - Tige de Taviet 28 km
2. Tige de Taviet - Sart-Bernard 28 km
3. Sart-Bernard - Andenne 24 km
4. Andenne - Huy 30 km
5. Huy - Rotheux-Rimière 29 km
6. Rotheux-Rimière - Florzé 34 km
7. Florzé - Harzé 28 km
8. Harzé - Hamoir 24 km
9. Hamoir - Les Avins 25 km
10. Les Avins - Porcheresse 21 km
11. Porcheresse - Ciney 21 km
* Verbinding Mozet - Porcheresse* 30 km
* Verbinding Marchin - Les Avins * 14 km
* Verbinding Mozet - Namur jeugdherberg * 12 km
Eigen tochtindeling

 

 

 

GRP 575 Condroz (293 km)