GR AE / GR 16
SENTIER ARDENNES-EIFEL / ARDENNEN-EIFEL-PFAD
ARDENNEN-EIFEL-RUNDWEG
GR AE
Startpagina > Wandelen > Ardennen-Eifelpad > Etappes
> Voor een gedetailleerd verslag over het deel Vresse-sur-Semois - Membre-sur-Semois - Bohan - Sorendal - Naux: Zie het verslag over GR 16 dat de oude AE volgt. We pikken weer aan bij de passerelle te Naux (Frankrijk) waar GR AE afsplitst van GR 16 en weer een eigen traject volgt naar Thilay - Haulmé en verder naar Montcornet-en-Ardenne.
> In Naux de voetgangersbrug over. Opgelet: Het traject van de oude AE is over de passerelle van Naux niet gelijk aan dat van GR 16! We gaan over de passerelle dadelijk links en volgen de oever van de Semois over een aangenaam vlak en schaduwrijk pad, eigenlijk de bedding van een oude tramlijn.

> Naar Thilay gaat het snel, ’t is dan ook vlak. Vanaf nu wordt het echt donker. Stijgen door donker bos, een meander doorstekend. Speuren in het halfdonker op de bomen naar GR-tekens om de afslag niet te missen. En dan afdalen. Het pad komt weer het bos uit en aan de eerste huizen van Tournavaux eindigen het Maas-Rijnpad (Monthermé - Andernach) en de Trans-Semoisienne (Aarlen - Monthermé) hun samenloop met het Ardennen-Eifelpad. Deze paden lopen van hier nog 4 kilometer door tot eindpunt Monthermé, gelegen in een Maasmeander.

> In Tournavaux de brug over en dan langs de Semoy in het pikkedonker naar Haulmé toe. Daar de brug over en dan nog 1 km wandelen in het donker naar de camping.

Naux, passerelle
Tournavaux, Semoy
> Alles lijkt dicht op de camping maar gelukkig vind ik het sanitaire blok wel open. Ik kan er zonder jeton of zo een warme douche nemen! Dat is pas goed nieuws, want de temperatuur is ondertussen tot het nulpunt gezakt. Voor de aanmelding op de camping zie ik morgen wel. Ik ben blij dat ik ondanks het donker nog heb doorgezet tot de camping. De tent recht, gegeten en lekker lang onder de warme douche. Met 2 slaapzakken in elkaar ben ik gewapend om de winterse temperaturen te trotseren en ik slaap ondanks de vrieskou heerlijk.
Tournavaux, Semoy
Haulmé, camping
Martelange > Liefrange / Liefrange > Wilwerwiltz / Wilwerwiltz > Gemünd / Gemünd > Vianden / Vianden > Beaufort / Beaufort > Echternacherbrück / Echternacherbrück > Bitburg / Bitburg > Kyllburg / Kyllburg > Brockscheid / Brockscheid > Nürburg / Nürburg > Freilingen / Freilingen > Schleiden / Schleiden > Woffelsbach / Woffelsbach > Monschau / 7 Etappen Monschau tot Martelange: Zie GR 15 / Martelange > Marbehan / Marbehan > Chiny / Orval > Florenville **variante** / Etappen tussen Florenville en Vresse-sur-Semois: Zie GR 16 / Naux > Haulmé / Haulmé > Montcornet-en-Ardenne
Ardennen - Eifel Pad (793 km)